Nevjerojatne fotografije: Oni međusobno sliče iako nisu u nikakvom srodstvu

Nevjerojatne fotografije: Oni međusobno sliče iako nisu u nikakvom srodstvu

Foto: brunelle.com

IAKO na prvi pogled, ljudi na ovoj zanimljivoj seriji portreta izgledaju kao blizanci,  oni ipak nisu u nikakvom srodstvu. Naime, fotografije koje je izradio francuski umjetnik Francois Brunelle okupile su na jednom mjestu potpune strance koji međusobno nevjerojatno sliče, prenosi Daily Mail.

Kolekcija pod nazivom "I'm not a look-alike"("Ja nisam dvojnik") predstavlja osobe različitog porijekla te iz različitih dijelova svijeta. Brunelle naglašava kako je ovim projektom želio istražiti intimnu vezu između subjekata i njihovu reakciju na nevjerojatnu sličnost s potpunim strancima.

"Prve sudionike projekta pronašao sam u ljudima za koje sam znao da sliče. Mediji su zatim počeli pisati o tomu, što mi je donijelo i brojne druge subjekte. Isprva nisam mislio da će ih biti toliko. Doista je nevjerojatno naići na potpunog stranca koji ti je toliko sličan, a nije ti u krvnom srodstvu. Oduvijek me zanimala takva vrsta umjetničkog istraživanja, a zanimljivo je vidjeti i reakciju ljudi", naglasio je Brunelle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara