Nijemci ove godine u još većem broju hrle na Jadran: Privlači ih ljepota obale, ali nisu u potrazi za seksom

Foto: Ivo Ravlić/Cropix

PREMA pisanju portala Deutsche Welle ovo bi trebala biti vrlo dobra godina za hrvatski turizam kad su u pitanju gosti iz Njemačke.

Susanne Stünckel iz TUI-ja, najveće njemačke agencije za putovanja, za taj je portal izjavila da najveći porast prodaje aranžmana njihova agencija bilježi kad su u pitanju lokacije u Hrvatskoj. Nijemcima je Hrvatska primamljiva zbog lijepe obale, sve bolje infrastrukture i novih zrakoplovnih linija, a pohvaljena je i čistoća odmorišta na autocestama.

U anketi njemačkog lista Die Welt, provedenoj na 1,000 ispitanika, prosječan njemački turist zarađuje 2,300 eura mjesečno i na godišnjem odmoru najčešće nije u potrazi za seksom, a dok samci preferiraju putovati na Tajland, umirovljenici radije biraju Poljsku. U SAD, prema istraživanju, putuju neatraktivni Nijemci, u Francusku moderni, a u Kinu imućniji pripadnici njemačke nacije.

Kad su u pitanju postotci 34 posto njemačkih turista su mlađi parovi, 23 posto umirovljenici, 22 posto samci, a u 21 posto slučajeva na odmor odlaze obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara