Nijemci upozoravaju na Thompsona: Smije li nazi-Hrvat nastupiti u Berlinu?

Screenshot: Berliner-kurier.de

NA STRANICAMA berlinskog Kuriera osvanula je ovog četvrtka vijest pod naslovom "Koncertni skandal: Smije li nazi-Hrvat nastupiti u Berlinu?".

U njemu stoji da Marko Perković Thompson krajem travnja želi nastupiti u dvorani Columbiahalle, a ono što Nijemce muči jest "što se krije iza fasade ovog rock pjevača" koji je "jedna od najutjecajnijih hrvatskih zvijezda".

Kureir napominje da je Thompson svoje koncerte počinjao ustaškim fašističkim pozdravom "Za dom!", ali i da je pjevao pjesme u kojima se "slave ubojstva Srba i Židova u koncentracijskim logorima". Napominje se i da je Thompsonu u prošlosti bio zabranjen nastup u Nizozemskoj, Švicarskoj i Hamburgu, ali i da je već dvaput održao koncert u Berlinu te da je u Frankfurtu nastupio pred 13.000 ljudi. U dvoranu u kojoj bi Thomspon trebao nastupiti stane do 3500 ljudi, što je očito brojka koja u ovom slučaju brine Nijemce.

"Perković odbija povezanost s nacizmom i fašistima, tvrdeći da je patriot" piše Kurier i dodaje da ga brani i organizator koji je kazao: "Marko više ne pjeva o ratu, novi je album potpuno bezazlen. U njegovim tekstovima nema ništa radikalno ili desničarski. Bit će to odličan obiteljski koncert".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara