Nitko nije pošteđen: Na Facebooku osvanula privatna fotografija Zuckerbergove sestre

Foto: Facebook, Twitter

NOVA žrtva neučinkovite politike o zaštiti privatnosti na društvenoj mreži Facebook, ovaj je put došla iz obitelji njenog osnivača Marka Zuckerberga. Naime, u utorak navečer starija sestra izvršnog direktora Facebooka, Randi Zuckerberg, na Facebooku je objavila fotografiju s obiteljskog okupljanja, prenosi Business Insider.

Na fotografiji se može vidjeti kako četiri člana obitelji isprobavaju novu aplikaciju dok Mark Zuckerberg stoji u pozadini. Zanimljivo, fotografija se iz nekog razloga pojavila i na profilu novinarke Callie Schweitzer, koja prati Zuckerberga na Facebooku. Misleći da je fotografija javna, ona ju je podijelila sa više od 40.000 ljudi koji je prate putem Twittera.

"Randi Zuckerberg demonstrira reakciju svoje porodice na aplikaciju Poke", napisala je Schweitzer.Ubrzo nakon toga, javila se i Randi sa porukom: "Ne znam odakle tebi ova fotografija. Objavila sam je tako da je mogu vidjeti samo moji prijatelji. To što si je podijelila sa svima na Twitteru uopće nije cool". Međutim, fotografija se putem drugih društvenih mreža vrlo brzo proširila internetom i postala glavni dokaz o slaboj zaštiti privatnosti korisnika na Facebooku.

"Savršen testni slučaj zbog kojeg možeš pitati svog dragog brata o privatnosti u ovo moderno vrijeme", bio je jedan od komentara na profilu Randi Zuckerberg. Facebook je ovih dana već počeo uvoditi nove promjene, uključujući i prečac za postavke privatnosti na kojemu korisnici mogu dobiti odgovore na pitanja kao što su “Tko može vidjeti moje stvari?” i “Tko me može kontaktirati?”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara