Njezina stražnjica nije bila dovoljno dobra za Instagram

Screenshot: YouTube, Foto: Megan Tonjes

NA INSTAGRAMU se objavljuje puno guzica, ali očito nisu sve pogodne za gledanje.

Kad je glazbenica i video blogerica Meghan Tonjes objavila fotku svoje stražnjice, velikim dijelom pokrivene gaćicama, nije očekivala da će time kršiti pravila o objavljivanju "fotografije za odrasle". Pa kad je njezina fotka uklonjena, a hrpetina drugih na kojima se puno više otkriva, još uvijek stoje na stranici, odlučila je saznati zašto se to dogodilo.

U videu koji je 19. svibnja objavila na YouTubeu obraća se Instagramu, te objašnjava zašto su je zasmetali nepostojanje transparentnosti i dvostruki standardi kad se radi o tome čije se tijelo smatra primjerenim za pokazivanje.

"Bila je pokrivena, ali debela. I zato je to pornografija", kazala je Tonjes, koja je ovaj događaja htjela iskoristiti kako bi pokrenula raspravu: "Napravila sam ovaj video da podignem svijest o nedostatku korisničkih informacija na Instagramu. Snimila sam ga i zato da ukažem na to kako vidimo mršaviju ženu u badiću ili donjem rublju i smatramo to normalnim, ali kad u istom izdanju vidimo veće tijelo, toga nas je sram. Ja sam težila gotovo 150 kilograma pa mi je važno s ljudima dijeliti promjene kroz koje moje tijelo prolazi i pokazati drugim ženama da je u redu osjećati se ugodno u svojoj koži", ispričala je za Huffington Post.Glasnogovornik Instagrama poslao je sljedeći odgovor: "Ne dozvoljavamo golotinju i druge sadržaje za odrasle. Dio naših korisnika posebno je osjetljivo na takav oblik sadržaja. Kad primimo pritužbe na objave koje krše naša pravila, javimo se osobi koja je sadržaj objavila s upozorenjem i on je nakon toga uklonjen. Važno je shvatiti da su nam na ono na što reagiramo gotovo uvijek pažnju svratili korisnici".

Tonjes u videu objašnjava da nije problem u tome da je Instagram uklonio fotografiju, već činjenica da je njezina fotografija bila neprihvatljiva javnosti. "Živimo u kulturi koja je naviknuta na to da mrzi velike žene. Navikli smo u medijima gledati određeni tip žena i uči nas se da želimo gledati samo taj tip. U nama nelagodu izaziva vidjeti ljude koji žive sretno i ponosno sa svojim tijelima za koja su nas učili da nisu dovoljno dobra jer nisu savršena", poručila je blogerica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara