Nova urednica Zabavnog programa HTV-a prošle godine razotkrila veliku pedofilsku aferu: "Mjesec sam dana dobivala različite prijetnje"

Nova urednica Zabavnog programa HTV-a prošle godine razotkrila veliku pedofilsku aferu: "Mjesec sam dana dobivala različite prijetnje"

Foto: Facebook

U OŽUJKU prošle godine Hrvatsku je potresala pedofilska afera kad su danas već odrasli muškarci otkrili pravu i šokantnu istinu o 80-godišnjem župniku iz Bibinja don Nedjeljku Ivanovu koji ih je 20 godina sustavno zlostavljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ono što je javnosti manje poznato jest da je cijeli slučaj otkrila današnja v.d. urednica Zabavnog programa HTV-a Maja Tokić koja je u to vrijeme bila izvršna urednica emisije "Osmi kat".

Upravo u studiju Daniele Trbović jedan od zlostavljanih mladića, Zadranin Josip Lisica, prvi je put progovorio o noćnoj mori kroz koju je prolazio kao dijete, nakon čega su se počeli javljati i ostali muškarci.


"Nakon Josipove priče kardinal Puljić otvorio je istragu o don Nedjeljku koja još uvijek traje. Preuzeo ju je i Vatikan kamo su poslani svećenikovi dokumenti i svjedočanstva zlostavljanih muškaraca. Prema mojoj procjeni don Nedjeljko je punih 20 godina sustavno zlostavljao dječake iz Bibinja, a nakon emisije više od mjesec dana dobivala sam različite prijetnje od nepoznatih ljudi. Žalosno je i prilično razočaravajuće što se slučaj još uvijek nije pomaknuo s mrtve točke i vjerojatno će ući u zastaru. Koliko znam, don Nedjeljko je još 2004. godine razriješen dužnosti, te je poslan u zadarski dom za umirovljene svećenike", rekla nam je u telefonskom razgovoru Maja Tokić koja je prije sedam godina napustila Religijski program na HTV-u nakon čega je radila u različitim programima kao novinarka, reporterka i urednica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara