Novi problemi borca protiv "antisrbizma": Mrzi li Mark Zuckerberg Srbe?

Novi problemi borca protiv "antisrbizma": Mrzi li Mark Zuckerberg Srbe?

Screenshot: YouTube/Facebook

BORBA nikada ne prestaje za Andreja Fajgelja, borca protiv svjetske zavjere i mržnje protiv srspkog naroda. Riječ je o direktoru Kulturnog centra Novog Sada, docentu na filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu i izumitelju prve ćirilične tastature.

Pored neprestane borbe sa "silama zla koje pišu latinicom", Fajgelj se odnedavno našao i u sukobu s Markom Zuckenbergom, vlasnikom društvene mreže Facebook.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, Fajgeljova "Međunarodna inicijativa za praćenje antisrbizma", otkrila je da je i Zuckerberg "antisrbin" jer kako drukčije objasniti zabranu njihove stranice zbog govora mržnje.Na stranici tako stoji: "Opis stranice jasno objašnjava naš cilj: 'Praćenje antisrpskog govora mržnje i pristrasnosti u medijima'. Naši napori su primjer internet aktivizma protiv govora mržnje. Time što ga pratimo i preuzimamo, mi ga stavljamo u drugi kontekst, razotkrivamo i osuđujemo, i na taj način posramljujemo počinitelje, razvijamo svijest javnosti i potičemo je da reagira.

Neki od najgorih primjera govora mržnje koje smo razotkrili potekli su sa društvenih mreža Twitter i Facebook. Na primjer, ova jeziva uvreda za žrtve Holokausta u Jasenovcu uklonjena je poslije naše reakcije: Jasenovačke žrtve, uz komentar 'Srbi savršeni kao gnojivo'.

Međutim, Facebook stranica koja je objavila 'Žrtve holokausta su savršeno gnojivo' i danas je aktivna. Blokirana je stranica koja se usprotivila. Je li politika Facebooka da je antisrpski govor mržnje dozvoljen, a borba protiv njega zabranjena? Izjednačavate li ta dva? Hoćete li zabraniti i druge takve stranice?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara