Obama suprugu ne vidi u predsjedničkom uredu, nego uz njihovu djecu

Obama suprugu ne vidi u predsjedničkom uredu, nego uz njihovu djecu

Foto: AFP

AMERIČKI predsjednik Barack Obama rekao je u petak da njegova supruga neće nikada biti kandidatkinja za Bijelu kuću, osim ako u nju ne uđu izvanzemaljci.

Dok se nagađa hoće li bivša prva dama Hillary Clinton postati kandidatkinja demokrata, Obamu su pitali bi li i njegova supruga za deset godina mogla poći tim stopama.

"Rekao bih: Što ste učinili mojoj ženi? Jer - po mom mišljenju, neki joj je izvanzemaljac ukrao tijelo. Ona je sjajna odvjetnica i bila je snažna profesionalka. Pametna je, ali njezina strast, ono što ju motivira - to su djeca. Njima je dobro jer je Michelle bila i jest sjajna mama", rekao je Obama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dao joj je zasluge za uspješno odgajanje njihovih dviju kćeri i rekao da Michelle predstavlja "menadžment", a on "rad" u njihovom roditeljstvu.

"Ako nešto mogu obećati, to je da Michelle neće biti kandidatkinja za predsjedničke izbore", ustvrdio je američki predsjednik koji 20. siječnja 2017. treba završiti svoj drugi mandat.

I sama Michele prije dvije godine isključila je mogućnost da krene političkim putem svojega supruga jer drži da je vođenje svjetske sile "doista težak posao". "Čovjek rastući nauči koje su njegove jake strane i njegovi interesi, a predsjednička dužnost svakako nije moj interes", rekla je.

Iako svoju suprugu ne vidi u predsjedničkom uredu, podupire Hilary Clinton u namjeri da se kandidira za predsjednicu SAD-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara