Očekivali su striptiz, a ostali su u šoku

Screenshot: YouTube

U SVJETSKI poznatoj amsterdamskoj "Crvenoj četvrti" nedavno se odigrao zanimljiv performance koji je iznenadio okupljene i počeo se širiti društvenim mrežama.

De Wallen je najpoznatija "crvena četvrt" u Amsterdamu, a riječ je o mreži uličica u kojima se nalaze stotine jednosobnih kabina u kojima rade prostitutke.

Sve je započelo na uobičajen način. Djevojke u izlozima zavodile su prolaznike, pozirale turistima i nudile im seksualne usluge.

Međutim, sve se promijenilo kada se jedna od žena počela divlje tresti, a isto su počele raditi i ostale žene u izlogu. Okupljeni koji su očekivali striptiz ili plesnu točku, počeli su pljeskati, a neki su čak i zaplesali.

Kada je "točka" završila, mnogi su zapljeskali, ali smiješak s njihovih lica ubrzo je nestao nakon što se na zidu zgrade pojavila poruka: "Svake godine, tisućama žena obećava se plesna karijera u zapadnoj Europi. Nažalost, završavaju ovdje". 


Mnogi su u tom trenutku ostali u šoku jer ova ih je plesna točka podsjetila na neugodnu istinu iza industrije seksa.

Naime, u Nizozemskoj, 33 posto prostitutki dolazi iz zemalja koje nisu u EU, a taj je postotak daleko veći u velikim gradovima. Mnoge su žene žrtve trgovine ljudima, a broj žrtava traffickinga od 1990. se utrostručio.

Točku je organizirala skupina "Stop the Traffik", a cilj je probuditi svijest o ženama koje na prevaru dolaze u druge zemlje tražeći posao i završavaju radeći kao prostitutke. Neke od njih prisiljene su na prosjačenje, neke postaju žrtve trgovaca ljudskim organima ili ih prisiljavaju na rad u obrtima koji su vlasništvu trgovaca ljudima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara