Odani pas odbijao napustiti tijelo svog vlasnika

Odani pas odbijao napustiti tijelo svog vlasnika

Screenshot: Kfor

PROTEKLIH dana svijet je obišla vijest o bull terijeru koji je odbijao napustiti tijelo svoga vlasnika koje je pronađeno u blizini Oklahoma Cityja.

Psa su policajci pronašli nakon dojave o tijelu, a kad su do njega stigli on nije želio otići od svog mrtvog vlasnika kojeg je čuvao. Ipak, uspjeli su ga odvući u sklonište za životinje, gdje je pokazivao znakove tuge i depresije; nije želio jesti te nije reagirao na pokušaje animacije, prenosi Kfor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sheridan Lowey iz spomenutog skloništa kazao je da to nije neuobičajeno ponašanje za pse koji izgube svoje vlasnike: "Pronalazili smo životinje koje su ležale na tijelima svojih vlasnika jer su im oni bili obitelj, tužni su. Njihov je vlasnik preminuo. Ne znaju što se događa. Ne znaju kako se ponašati. Ne znaju kako reagirati".

Planirano je da će pas ostati u njihovoj skrbi dok mu se ne pronađe novi dom, a u međuvremenu je policija pronašla rođake preminulog, koji su ga uzeli k sebi. Službenici su kazali da ih je pas odmah prepoznao i da je bio sretan što s njima može otići kući.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara