Odrastao je u siromašnoj obitelji, a sad putuje po svijetu i usput je postao milijunaš

Odrastao je u siromašnoj obitelji, a sad putuje po svijetu i usput je postao milijunaš

Foto: Facebook

JOHNNY WARD nije rođen u bogatoj obitelji. Štoviše, financijsko stanje u kojem je njegova obitelj bila dok je odrastao opisuje kao "iznimno siromašno".

Ali, ovaj 31-godišnjak nije dozvolio da ga to zaustavi u ostvarenju sna o putovanju svijetom. Bio je odlučan u tome da ne ostane zarobljen u "stvarnom svijetu" rada od 9 do 5 i tek nekoliko dana odmora pa se nakon završetka fakulteta zaputio u životnu pustolovinu. Brzo je shvatio da mora pronaći način da podeblja svoje financije pa je 2012. godine osnovao tvrtku.

Otad je zaradio 1,5 milijuna dolara i sada radi samo nekoliko sati tjedno, sa svojeg laptopa, bilo gdje na svijetu. I čitavo to vrijeme istražuje razne zemlje, njih 152 dosad.Za australski News ispričao je da je studirao ekonomiju te se nakon toga preselio na Tajland gdje je predavao engleski. "Znao sam da život može pružiti više od 40+ sati radnog tjedna. Želio sam putovati, ali nisam si to mogao priuštiti pa je plan B bio otići živjeti na neko egzotično mjesto. To je bio Chiang Mai koji je postao moj dom na godinu dan. Od te točke nije bilo povratka u 'stvarni svijet'".

Ward još uvijek putuje, a trenutno je u južnoj Africi gdje prikuplja vize za središnju Afriku. Sljedeća postaja mu je Namibia.

O tome kako zarađuje dok je na putu kazao je: "2010. godine sam pokrenuo blog onestep4ward.com, nakon što sam 12 mjeseci proveo radeći u uredu u Australiji, štedeći za nastavak putovanja. Nakon toga osnovao sam tvrtku za digitalne medije 2012. godine koja za tvrtke radi korporativni bloging, vodi im društvene mreže, pregovore i slično. Ipak, uvijek mi je stil života bio najbitniji, tako da nikad nisam radio puno radno vrijeme u pravom smislu te riječi".

"Kad sam pokretao posao, radio sam otprilike 20 sati tjedno, sad je to 10 do 15. Tehnički sam prilično ograničen pa outsourceam sve, a zaposlenicima upravljam preko laptopa. Moji prihodi od 2012. godine variraju od 13 tisuća do 81 tisuću dolara na mjesec. Dnevni prosjek ispada negdje oko 1400 dolara".

"Također, uložio sam u nekretnine, što dobro funkcionira i nedavno mi je donijelo dodatnih 100.000 dolara. Kad se sve zbroji, otkad sam se osamostalio zaradio sam oko 1,5 milijun dolara", ispričao je.Za kraj je svima onima koji bi željeli promijeniti život poručio: "Meni su tri stvari promijenile život: preseljenje u Aziju da predajem engleski, što me rano iščupalo iz kolotečine. Osim toga pokretanje bloga i učenje kako online marketing, pisanje i privlačenje publike funkcioniraju. Te potom pokretanje vlastite tvrtke.

Prvo dvoje može gotovo svatko napraviti istog časa, a i treće je moguće. Ali prvo naučite kako stvari funkcioniraju preko blogova. Planiram iduće godine pokrenuti tečaj kroz kojeg ću ljudima pokazati kako napraviti sve tri stvari, nadam se da će im to pomoći da slijede svoje snove kao što sam ja slijedio svoj".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara