Odsada možete birati tko će upravljati vašim profilom na Facebooku nakon vaše smrti

Odsada možete birati tko će upravljati vašim profilom na Facebooku nakon vaše smrti

Foto: Press

POPULARNA društvena mreža ima novu opciju: Facebook je omogućio korisnicima da mogu izabrati kome će povjeriti svoj profil nakon smrti, putem opcije "legacy contact".
 
Drugim riječima, ako - u slučaju najgorega - ne želite da se vaš profil ugasi, možete odrediti osobu koja će se o vašem profilu brinuti i nakon što vas više ne bude među živima, a vaš profil poprima status svojevrsnog "spomenika", odnosno članovi obitelji i prijatelja mogu tražiti da se profil "ovjekovječi".
 
Onima koji žele ostati "aktivni", Facebook je na ovaj način ostvario želju, a "nasljednicima" omogućio da održavaju profil. No, uz neke napomene. Naime, "nasljednik" profila korisnika koji je umro neće imati pristup cijelom profilu, odnosno imat će otvorene samo sljedeće opcije: prihvaćanje ili odbijanje zahtjeva za prijateljstvo, postavljanje fotografija i informacija te objava jednog statusa nakon smrti vlasnika profila, piše Mashable.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Facebook je mislio na sve, pa tako nasljednik profila vlasnika koji je umro neće moći ući u inbox i čitati poruke preminuloga. Opcija je zasad dostupna samo za korisnike u SAD-u.
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara