Ona se nije samo zapitala kako bi njen život izgledao s drugim muškarcem, ona je to dokumentirala

Foto: Dita Pepe

DITA PEPE proteklih je 15 godina stvarala fotografski projekt u kojem je prikazala seriju fotografija različitih obitelji. I to ne bi bilo nimalo čudno da ova češka fotografkinja nije žena, odnosno majka, na svakom od prikazanih portreta.

Projekt osobnih portreta s različitim muškarcima nastajao je na raznim lokacijama, a Dita se doista uspješno stopila sa svakom prikazanom obitelji. Svaki od njih na zanimljiv način "sugerira" gledatelju iz koje klase obitelj dolazi te gdje živi, što se može zaključiti iz njihove okoline i odjeće koju nose.

Fotografije su nastale u nekim tipičnim "muškim" okruženjima te su u njih uključena djeca i kućni ljubimci svakog pojedinog muškarca.

Pepe, koja je s vremenom u seriju fotografija uključila i vlastitu kćer, započela je ovaj projekt 1999. godine, kada je najprije fotografirala autoportrete, a zatim je u fotografije počela postepeno ubacivati i muške sudionike. Kada joj je ponestalo muških modela, koji su bili njeni poznanici, u kolekciju je odlučila uvrstiti potpune strance.

"Radeći ove portrete shvatila sam koliko zapravo različiti partneri utječu jedni na druge. Prije fotografiranja svakog portreta bilo mi je jako važno razumijeti život svake pojedine obitelji. Pričala sam s njima o njihovoj obiteljskoj prošlosti, o tome koliko je malo potrebno da sve krene drugim smjerom kad odaberete osobu s kojom ćete provesti život", kazala je Pepe, kako prenosi Daily Mail.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara