Oni imaju "rješenje" za krizu: Zagrebačka tvornica olovaka kupuje žirafu

Oni imaju "rješenje" za krizu: Zagrebačka tvornica olovaka kupuje žirafu

Foto: Shutterstock

TVORNICA olovaka, školskog i uredskog pribora TOZ Penkala protiv recesije bori se na krajnje neuobičajen način. Nabavlja žirafu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U financijskom izvještaju koji je 30. srpnja predan Zagrebačkoj burzi, TOZ Penkala navodi da su se na nabavu ove egzotične životinje odlučili kako bi posjetiteljima naplaćivali karte i omogućili im da gledaju žirafu. Na taj način planiraju namaknuti dodatna sredstva za nastavak poslovanja.

"U 2. kvartalu 2014. godine nije bilo transakcija izvan redovnog poslovanja. Zbog aktualne krize na tržištu nekretnina Društvo aktivno radi na iznalaženju mogućnosti kako bi se dijelovi nekretnina koji nisu u neposrednoj funkciji poslovanja stavili u funkciju privređivanja. S te strane u narednom razdoblju Društvo namjerava pokrenuti projekt nabave egzotične životinje (žirafa) za koju postoje odgovarajući smještajni kapaciteti, te bi se nakon ishođenja potrebnih dozvola mogle naplaćivati ulaznice za gledanje kako zainteresiranim domaćim posjetiteljima tako i stranim turistima", stoji u financijskom izvješću TOZ Penkale.

TOZ Penkala je u prvih šest mjeseci ove godine imala 9.244.293 kune prihoda i 7.866.103 kune rashoda. Dobit tvornice iznosila je 1.378.190 kuna. U odnosu na prošlu godinu su prihodi na istoj razini, ali su rashodi smanjeni za 24 posto. TOZ Penkala prošla je kroz proces predstečajne nagodbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara