Oprosti im Bože, zgriješili su - s tobom

Foto: Divine Interventions

IGRAČKE za seks vrlo su intimna stvar, ali nije nepoznanica da ih ima puno maštovitijih od općepoznatih dilda ili španjolskih kuglica.

U to će nas uvjeriti već i površno kopanje po internetu, a pritom se mora priznati da i među čudnima postoje čudnije. Na sam vrh takvog popisa smjestile su se "religijske igračke za seks", proizvod za koji vam nije jasno kako je nekome uopće pao na pamet, a kamoli da se netko njime koristi.

Razvojem industrije cvjetaju i fetiši

Ali, upravo takve igračke za seks na tržištu su već nekoliko godina i sasvim im dobro ide, pronašle su svoje mjesto u industriji koja je samo u SAD-u teška 15 milijardi dolara, piše Vice. U porastu popularnosti mainstream proizvoda, raste i prodaja onih u opskurnijoj kategoriji: pa ako ste osoba kojoj bi bilo seksi da je netko izbičuje recikliranim veganskim bičem, to je sasvim izvedivo.

A religijske seksualne igračke velikim su dijelom upravo tog booma opskurnih seksualnih igračaka. Na tržištu postoje tvrtke koje pokušavaju parove približiti Bogu kroz "konzumaciju intime" ili točnije, kroz pomagala za seks (kao što su primjerice Intimacy of Eden ili Covenant Spice), ali s druge strane tu je i fetiš-scena, čiji sudionici duhovnost pretvaraju u nešto seksualno.

Među njima se nalazi i Nigel R., čovjek koji ljudima omogućava ortodoksnošću inspirirane orgazme od 1999. godine. Za svoju tvrtku Divine Interventions inspiraciju je dobio na faksu kad je, krivo vidjevši, zamijenio figuricu Isusa na noćnom ormariću svog cimera za dildo. Sad njegova tvrtka proizvodi igračke kao što su Jackhammer Jesus i Baby Jesus butt plug, a on ih sam izrađuje i boja.

Osim fetišista u njih vjeruju i vjernici

I iako su mu glavni kupci fetišisti, omanja je skupina vjernika priznala kako su upotrebljavali ove kršćanstvom inspirirane senzualne proizvode za poboljšanje svojih seksualnih života: "Dobio sam e-mail od jednog Katolika koji se osjećao jako sputano odrastajući, a kojem su igračke bile odlične i poboljšale su njegov seksualni život", objasnio je Nigel za Vice.

A ako vas je to kojim slučajem zanimalo: on je odrastao kao član anglikanske crkve, dok sad za sebe kaže da je ateist. Što se tiče negativnih reakcija na njegove proizvode, kaže da je jednom prilikom dobio prijetnju smrću, ali i e-mail nekoga tko je tvrdio da je iz Vatikana u kojem ga se okrivljava da je povrijedio autorska prava na Isusa Krista: "Stvarno ne razumijem. Naše igračke ne štete duši. Ljudi se stvarno trebaju opustiti kad je u pitanju religija...a naše igračke u tome mogu pomoći" te za kraj dodao: "Razmišljali smo o tome da postanemo Crkva, 'Hram božanskih intervencija'. U svakom bi slučaju bila zabavnija od scijentologije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara