Osječanke zbog videa na YouTubeu završile u njujorškom Carnegie Hallu!

Osječanke zbog videa na YouTubeu završile u njujorškom Carnegie Hallu!

Foto: Facebook

SNIMKA koju je osječki vokalni ansambl Brevis objavio na YouTubeu bio je razlog zbog kojeg su postale prvi hrvatski zbor koji je nastupio na pozornici Carnegie Halla u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predvođeni dirigenticom Antoanetom Radočaj Jerković, nastupile su prošlog tjedna s velikim zborom i pjevačima iz cijelog svijeta, a tamo su otputovali na poziv koncertne agencije Distinguished Concerts International New York kako bi nastupili na koncertu u čast velikog skladatelja Karla Jenkinsa.


Međutim, zanimljivo je da su tamo završili zahvaljujući YouTube snimku skladbe "Adiemus" koju su prije tri godine izvele na Osječkom ljetu kulture.

U koncertnoj večeri Brevisice su nastupile čak dva puta. Prvo kao dio zajedničkog međunarodnog koncerta, a zatim su izvele i samostalni nastup u pratnji Davora Dedića.


Program se sastojao od djela skladatelja Josipa Hatzea, Borisa Papandopula i Slavka Zlatića, a za svoj su nastup nagrađene ovacijama publike. Međutim, oduševljen je bio i glazbeni kritičar Jeffrey Williams koji je za NY Concert Review napisao: "Ovaj izvrsni ansambl zaslužio je dostojno priznanje" i dodao da zaslužuje da ih prepozna i šira glazbena javnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara