Ostavila je posao i plaću od 640.000 kuna da bi mogla raditi ovo

Ostavila je posao i plaću od 640.000 kuna da bi mogla raditi ovo

Foto: Facebook

PRIJE četiri godine Noelle Hancock napravila je nešto što mnogi ne mogu ni zamisliti. Napustila je svoj život uspješne novinarke u New Yorku i odselila na mali karipski otok St. John, na kojem živi malo više od 4000 ljudi. Dok je u New Yorku zarađivala 95.000 američkih dolara godišnje (oko 640.000 kuna), na otoku je prodavala sladoled za deset dolara po satu.

Svu imovinu iz stana u East Villageu je rasprodala, kupila jednosmjernu avionsku kartu za Karibe i tamo započela novi život. Zbog čega se odlučila krenuti u takvu avanturu ispričala je za Cosmopolitan.

"Bila sam pod stresom, nisam imala nikakvu inspiraciju i trebao mi je odmor. Ako dulje vremena osjećaš da ti je potreban odmor, onda trebaš napraviti neku promjenu", rekla je.

O Karibima je uvijek razmišljala, no nikad nije bilo pravo vrijeme da ih posjeti. Jednog dana joj je na računalu iskočila fotografija tropskog raja, pa je na društvenim mrežama pitala kamo bi mogla otići. Prijateljičina sestra predložila joj je da ode na najmanji otok u sklopu Djevičanskih otoka, St. John. Vjeruje da tada nije donijela odluku o odlasku, nikad ne bi napravila to što je napravila.

Posve očekivano, ta odluka nije oduševila njene roditelje i prijatelje, ali ona tvrdi da ju je prodavanje sladoleda, njen prvi posao na otoku, više činilo sretnom nego njen posao u New Yorku, iako je plaća za ta dva posla neusporediva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Život na otoku natjerao me da život gledam drugim očima", ističe.

Nakon prodavanja sladoleda, počela je raditi kao hostesa, a danas je konobarica. Tvrdi da je taj posao usrećuje jer upoznaje mnogo novih ljudi. Priznaje da ni na otoku nije sve idilično, posebice jer je infrastruktura loša, pa tako ponekad satima nema vode. Dosad je imala susrete s škorpionima, tarantulama i gušterima koje dotad nikad nije vidjela. Iako ima dana kad joj nedostaje New York i sve što on nudi, ne bi se nikada vratila jer se sjeća stresa koji je osjećala u gradu.

"To je kao da vam nedostaje dečko za kojeg znate da je loš za vas", tvrdi.

Ne zna gdje će se nalaziti za pet godina, ali trudit će se da bude ispunjena i zadovoljna sobom. Zbog svoje odluke nikad nije požalila, ali shvaća da je njen izbor mnogima neshvatljiv. Sa svojim vršnjacima koji žive konvencionalnim načinom života ne bi se mijenjala, a trenutno traži novo mjesto na koje će otići i otkriti nešto posve nepoznato. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara