Otac šestero djece izgubio obitelj kada je shvatio da više ne može živjeti kao muškarac

Screenshot: YouTube

47-GODIŠNJI Mark Hughes nosio je u sebi veliku tajnu čitav svoj život.

Mark je žena zarobljena u tijelu muškarca. Prije dvije godina dijagnosticirana mu je rodna disforija i nakon toga je odlučio promijeniti spol i postati ono što je oduvijek trebao biti - žena. Od 2013. godine živi u SAD-u i promijenio je ime pa se sada zove Abby Grace. Abby više od godine dana uzima hormone, a sljedeće godine ide na operaciju promjene spola.

"Živjela sam u krivom tijelu više od 40 godina kako bih usrećila druge ljude i usput sam skoro ubila sebe", kaže Abby.

Zbog ove odluke Abby je izgubila svoju obitelji i djecu. Kada je skupila hrabrost da svima prizna svoju dijagnozu, roditelji su je se odrekli, a najstarije kćeri ne žele s njom razgovarati.

Otkad zna za sebe, Abby je privlačila ženska odjeća i ženske igračke, ali odmalena su ju tjerali da se osjeća krivom zbog takvog ponašanja. Zbog toga je odlučila zatomiti svoje osjećaje i živjeti kao muškarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iza sebe ima dva braka i šestero djece. Tijekom života nekoliko puta imala je živčani slom zbog svog stanja, a nakon posljednjeg koji se dogodio 2012. godine nešto se u njoj prelomilo i odlučila je napokon živjeti kao žena.

Zbog toga joj je zabranjen kontakt s djecom. "Oni su mi sve na svijetu. Ostala bih živjeti kao Mark ako bi to značilo da mogu biti s njima, ali kada mi je dijagnosticirana rodna disforija moja bivša žena tražila me da odem", priča Abby.

Priznaje kako bi vjerojatno umrla da nije bilo ove tranzicije: "Razmišljala sam o samoubojstvu jer je živjeti kao muškarac bilo nepodnošljivo".

S djecom kontaktira samo preko Skypea. Dok mlađoj djeci još uvijek nedostaje njihov tata, dvije starije kćeri odbijaju razgovarati s njim: "Kada sam počeo živjeti kao žena, nisu više htjele imati posla sa mnom. Zato što su žene, mislio sam da će me možda razumjeti, ali one ne žele znati za mene".

Iako su joj svi okrenuli leđa, Abby se nada da će se stvari s vremenom promijeniti. Ona se napokon osjeća dobro i sretno u svojoj koži. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara