Otkrijte koliko "vrijedi" vaš CV pomoću ove jednostavne aplikacije

Otkrijte koliko "vrijedi" vaš CV pomoću ove jednostavne aplikacije

Screenshot: YouTube

PORTAL za zapošljavanje Adzuna izbacio je zgodnu aplikaciju koja na temelju podataka u životopisu procjenjuje koliko kandidat za posao "vrijedi" na tržištu rada. Inicijativa je to s ciljem da se olakša situacija svima onima koji se spremaju na razgovor za posao.

Na nezgodno pitanje "Koliko mislite da bi Vaša plaća treba iznositi?" sada umjesto vas odgovor može dati aplikacija pod nazivom Value My CV. Nakon što u za to predviđen prostor unesete svoj CV (podržava 30 formata, između ostaloga i PDF dokumente, ali životopis mora biti na engleskom jeziku), aplikacija kroz nekoliko sekundi izbacuje procjenu vaše godišnje plaće.

Procjena se temelji na vašem dosadašnjem radnom iskustvu, obrazovanju, statusu i veličini kompanija u kojima ste radili te raznim drugim čimbenicima, kao što su stručna usavršavanja, nagrade, preporuke... Ukratko, sve ono što bi razmotrio i vaš poslodavac.

A aplikacija je korisna ne samo ako idete na razgovor za posao, nego i za povremenu procjenu vašeg CV-ja kako biste se podsjetili na to kolika je njegova "trenutna" vrijednost, a usput nudi i niz sugestija vezano za poslove koji bi vam, na osnovu onoga što piše u vašem životopisu, najviše odgovarali. A ako želite provjeriti što aplikacija kaže za vaš CV, možete to napraviti ovdje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara