Otkrio kako protiv raka, artritisa i infarkta: Osječanin vlastitom terapijom rekao "ne" bolesti

Otkrio kako protiv raka, artritisa i infarkta: Osječanin vlastitom terapijom rekao "ne" bolesti

Foto: Shutterstock

U POSLJEDNJIH devet godina 58-godišnji Darko Dukarić iz Osijeka nema što nije proživio – od karcinoma debelog crijeva, nepoznate tvorevine na vratu, artroze desnog kuka i artritisa pa sve do teškog srčanog udara. Unatoč tome ovaj je čovjek svojevrsni medicinski fenomen s obzirom na to da već dvije godine ne pije lijekove i - potpuno je zdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Glas Slavonije Darko je ispričao kako se izliječio isključivo vlastitom terapijom i to kada je odlučio promijeniti prehranu te se hraniti samo sirovim voćem i povrćem. "Sve je počelo kada su mi u rujnu 2004. dijagnosticirali karcinom debelog crijeva, a liječenje je trajalo četiri godine, od čega sam deset mjeseci proveo na kemoterapiji. U međuvremenu mi se pojavila i oteklina na vratu, a liječnici nisu mogli otkriti o čemu je riječ pa sam se podvrgnuo operaciji. No, zdravlje mi se pogoršavalo, sve sam teže hodao, te su mi dijagnosticirali i artritis, ali i artrozu desnog kuka. Na koncu sam na rutinskoj pretrazi završio na EKG-u, gdje su mi rekli da sam preživio teški srčani udar, iako toga nisam bio svjestan.

Tada su mi prepisali i pet vrsta lijekova. No, odlučio sam da je dosta bolesti i okrenuo sam ploču. U početku sam još jeo ribu, a sada se moja prehrana sastoji od 90 posto voća i 10 posto sirovog povrća. S 99 smršavio sam na 78 kilograma, a jedina termički obrađena hrana koju jedem kuhani je krumpir koji samo prelijem limunovim sokom. Sada sam svjestan da sam se razbolio jer sam prkosio prirodi i jeo mrtvu hranu. Od poroka nekad samo popijem kavu i sam si smotam malo duhana. Sve pretrage pokazuju da sam potpuno zdrav, tlak mi je postao dobar, EKG je izvrstan i mislim da sam zdraviji nego u mladosti. Stoga mi je cilj doživjeti najmanje 100 godina“, objasnio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara