Otkriven spomenik Amy Winehouse

Foto: Guliver Image/Getty Images

DANAS bi Amy Winehouse slavila 31. rođendan. Umjesto toga, u Camdenu, na sjeveru Londona, tri godine nakon što je preminula zbog trovanja alkoholom, otkriven joj je spomenik.

Događaju su prisustvovali njeni roditelji, Mitch i Janis Winehouse, kao i brojni drugi članovi obitelji te prijatelji i obožavatelji. Mjesto na kojem je spomenik postavljen nalazi se u blizini njenog doma, u kojem je i preminula. Amy je posebno bila vezana za Camden Town u koji se doselila kada je imala samo 16 godina.

"Bila je zaljubljena u Camden i to je mjesto koje najviše podsjeća na nju pa je zbog toga spomenik postavljen baš ovdje. Željeli smo da se ovako nešto napravi, i zbog nas, obitelji, ali i zbog brojnih obožavatelja koji će je sad moći posjetiti. Ova je statua jedan predivan trenutak zaustavljen u vremenu", rekao je Mitch Winehouse, prenosi BBC.

Autor brončane statue visoke 175 centimetara, koja prilično vjerno prikazuje njenu karakterističnu pozu i popularnu frizuru, je kipar Scott Eaton.

"Bio sam njen veliki obožavatelj i imam samo najdublje poštovanje prema njoj kao umjetnici. Iz moje perspektive, kao kipara, Amy je imala nevjerojatan stil i energiju", rekao je Eaton.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara