Otvoren Hrvatski bal u Beču

Foto: A-h-z.at

TRADICIONALNI 23. Hrvatski bal u organizaciji Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport otvoren je u subotu navečer u dvorani Arcotela Wimberger u Beču.

Bal je okupio oko 600 Hrvata iz Beča i Austrije, njihove goste iz Hrvatske te prijatelje Austrijance.

"Ta kulturna manifestacija je tradicija i simbol okupljanja Hrvata i njihovih gostiju u austrijskoj metropoli", naglasio je prigodom otvaranja predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport Miroslav Piplica.

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i sport osnovana je 1990., koordinira rad 26 hrvatskih udruga i dviju sportskih liga Hrvata u Beču i ima više od 5000 aktivnih članova rekao je Piplica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bal je hvalevrijedna tradicija, prigoda zajedničkog druženja i susreta i očuvanja kulture i običaja naših ljudi koji su našli drugu domovinu u Austriji i postali pravi most između dva glavna grada", rekao je Bandić, koji je i počasni predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport.

"Bal povezuje Zagreb i Beč s kojim Zagreb i Hrvatska imaju iznimno bliske i prijateljske odnose", rekao je Bandić.

Bal se održava pod pokroviteljstvom Zagreba i Beča, hrvatskog veleposlanstva u R.Austriji te Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

U glazbenom dijelu priredbe nastupili su Jole, Lidija Bačić i Ana Rucner.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara