Ova je kuća dokaz da stvari ne treba suditi prema vanjskom izgledu

Foto: Juan Baraha/Abaton.es

BAŠ KAO i s ljudima, i sa stvarima ponekad trebamo biti oprezni i ne cijeniti ih prema vanjskom izgledu ili točnije, ambalaži.

A pravi je primjer za to kuća prijenosna kuća ÁPH80 koju je dizajnirala arhitektonska firma iz Španjolske, Ábaton. Izvana, ona izgleda kao neugledna vrtna šupa u najbolju ruku, ali kad provjerite kako je uređena iznutra vidjet ćete da prvi dojam nije bio ono na čemu se valjalo zadržati, piše Huffington Post.

Dizajneri su je, naime, osmislili s tri ključne postavke u glavi: jednostavnost, da je pogodna za okoliš i da dobro služi onima koji će u njoj živjeti. Unutar 27 četvornih metara, koji su u ovom slučaju sasvim dovoljni da u njima udobno živi dvoje ljudi, pronaći ćete dnevni boravak i kuhinju, kupaonicu i spavaću sobu, a ono što je najviše čini prozračnom su prozori od podova do stropa. Većina upotrebljenih materijala može se reciklirati te je se, s obzirom na to da je prijenosna, u samo jednom danu može sastaviti i rastaviti te može biti prenesena gdje god vam srce želi.

Više fotografija interijera pogledajte ovdje.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara