Ovako "Zenica Blues" zvuči u izvedbi Amerikanaca

Ovako "Zenica Blues" zvuči u izvedbi Amerikanaca

Screenshot: YouTube

DVOJICA glazbenika iz Teksasa, Darrin Kobetich i Kim Simpson, odlučili su snimiti cover hita Zabranjenog pušenja.

U opisu ispod videa koji su objavili na YouTubeu napisali su da je ovo "folk/blues verzija bosanske pop pjesme koja je objavljena 1984. godine u Sarajevu", a za svoju su obradu dosad prikupili većinom pozitivne komentare. Poslušajte kako zvuči.

Kontaktirali smo Simpsona koji nam je objasnio kako je do ove obrade došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam Amerikanac s finskim korijenima, ali tijekom '89. i '90. posjetio sam prostor bivše Jugoslavije i oduševio se raznolikošću YuRocka", rekao nam je Kim Simpson koji je, kako kaže, voditelj dva radio showa u Austinu, u Texasu.

"Kada sam otkrio 'Zenica Blues', prijatelj mi je pomogao oko prijevoda (kao što je 'hadžija' i 'KP'), a pjesma mi se učinila kao daleko slikovitija obrada pjesme 'San Quentin' Johnnyja Casha". No, tek sam prošlog tjedna odlučio obraditi je u 'American roots' stilu, a pomogao mi je i moj kolega hrvatskih korijena, Darrin Kobetich", rekao je Simpson i dodao: "Nisam očekivao da će pjesma privući toliko pažnje u tako kratkom vremenu, ali zahvalan sam svima koji su video pogledali, pohvalili me i nisu me previše ismijavali. U svakom slučaju, naučio sam hrpu pjesama s područja bivše Jugoslavije i namjeravam ih uskoro objaviti na svom kanalu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara