Ove namirnice držite dalje od hladnjaka

Ove namirnice držite dalje od hladnjaka

Foto: Shutterstock

MNOGO namirnica ne podnosi dobro hladnoću i ona znatno utječe na kvalitetu.

Zbog toga ih nije dobro držati u hladnjaku. Već smo saznali da u njemu nema mjesta za krumpir, kruh, luk, češnjak i rajčice, a Huffington Post donosi popis još nekih namirnica koje moraju izbjegavati hladnjak.

Med

Držanje meda u hladnjaku uzrokovat će kristalizaciju. Dovoljno je da ga držite na sobnoj temperaturi u dobro zatvorenoj staklenci.

Kava

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neki ljudi drže kavu u hladnjak ili zamrzivaču jer misle da će tako očuvati njezinu svježinu. To je pogrešno. Kava u hladnjaku gubi svoj okus i može pokupiti druge mirise. Kavu držite na mjestu gdje nije previše vruće i gdje nema puno svjetla.

Maslinovo ulje


Preporučeno je da se maslinovo ulje drži na hladnom i tamnom mjestu, ali to nikako ne smije biti hladnjak. Na tako velikoj hladnoći maslinovo ulje će se zgusnuti.

Bosiljak


Svježim začinima rijetko je mjesto u hladnjaku, a to pogotovo vrijedi za svježi bosiljak. On će hladnjaku uvenuti i apsorbirat će mirise hrane. Držite ga na sobnoj temperaturi, po mogućnosti u šalici vode.

Marelice, banane, kivi, breskve, šljive, mango, avokado, lubenica i dinja


Ako želite da navedeno voće pravilno sazre i bude ukusno ne stavljajte ga u hladnjak jer će hladnoća spriječiti sazrijevanje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara