Ovi će pokloni svakoj majci uljepšati njezin dan

Ovi će pokloni svakoj majci uljepšati njezin dan

Screenshot: YouTube

AKO VEĆ niste, vrijeme je da u svom kalendaru crvenim markerom zaokružite ovu nedjelju, 10. svibnja. Tog je dana Majčin dan, a kako ubuduće ne biste zaboravili, upamtite da se ovaj san slavi druge nedjelje u svibnju.

Počeo se obilježavati na samom početku 20. stoljeća, a začetnica je bila Amerikanka Ann Maria Reeves Jarvis koja je 12. svibnja 1907. godine, nakon druge godišnjice smrti svoje majke organizirala Memorial Mothers Day Meeting.

U crkvu je donijela petsto bijelih karanfila kako bi izrazila ljubav prema svojoj majci te ih dijelila drugim majkama. Uz ovo, pisala je na stotine pisama istaknutim osobama u kojima je tražila da se počne obilježavati dan svih majki. Već 1909. godine Majčin dan obilježio se u 45 država SAD-a, a 1914. godine službeno je potvrđen blagdanom u SAD-u.

Ako već niste kupili prigodan poklon, donosimo vam popis stvari koje možete kupiti majci, a da za njih nećete potrošiti svu ušteđevinu.

Cvijeće

Možete kupiti ili buket cvijeća ili neku lončanicu, što u cvjećarnama ne košta puno. Možete se i zaputiti na neku livadu, nabrati samoniklo cvijeće i sami napraviti buketić. Naravno, nemojte brati cvijeće po parkovima jer biste mogli imati više štete nego koristi.

Nakit

Ako vaša majka nosi nakit, možete joj kupiti neku zgodnu ogrlicu ili narukvicu. Bitno je samo da znate kakav nakit vaša majka voli, kako joj ne biste kupili nešto što će gurnuti na dno kutije s nakitom ili baciti u smeće. Ako ste kreativniji, možete napraviti unikatan komad nakita od raznih materijala. Savjete i ideje možete pronaći na internetu, a ne sumnjamo da će vaša majka cijeniti vaš trud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slatkiši

Tko može odoljeti čokoladi i bombonijerama? Dodatne bodove zaradit ćete ako nešto slatko napravite sami. Zgrabite pregaču, upalite pećnicu, uzmite kuharicu u ruke i bacite se na posao. Ako niste previše vješti, izaberite nešto lakše, a ako ste u duši nesuđeni slastičar, samo nebo vam je granica.

Fotografija

Izradite u većem formatu neku lijepu fotografiju na kojoj je cijela obitelj ili fotografiju na kojoj ste vi s majkom. Ako ste vješti s Photoshopom, možete napraviti fotografiju na kojoj se nalaze sve generacije majki u vašoj obitelji ili obiteljsko stablo.

Staklenka s kuponima ili razlozima zašto je volite

Staklenku napunite papirićima na kojima ste ispisali razloge zbog kojih volite i cijenite svoju majku ili kuponima na kojima ćete ispisati što ćete sve raditi za nju u sljedećih mjesec dana. Svakog dana može izvući jedan papirić, a vi ćete to obaviti. Pazite samo da ne obećate nešto što ne možete ispuniti.

Novo tehnološko čudo

Ako je vaša majka zaljubljenica u tehnologiju, vaš izbor ovisi o svoti koju ste spremni potrošiti. Možete je počastiti novim mobitelom, tabletom ili joj kupiti nešto od dodatne opreme što joj nedostaje. Ako ste "naknap" s novcem, možete napraviti profil na Instagramu na kojem će se nalaziti obiteljske fotografije, kako bi ih imala na jednom mjestu.

Za kraj smo ostavili dobronamjeran savjet. Na svijetu nema nijedne majke koja će se oduševiti ako dobije poklon bon u supermarketu, kućnog ljubimca ili ako ne dobije ništa. Zato je sve što će joj izmamiti osmijeh na lice, ma koliko sitno bilo, i više nego dobro došlo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara