Ovi privilegirani klinci bezobrazno su bogati i to vam žele nabiti na nos

Ovi privilegirani klinci bezobrazno su bogati i to vam žele nabiti na nos

Foto: Facebook

BOGATAŠI postaju sve kreativniji u hvalisanju i pokazivanju svog bogatstva.

Prije dvije godine medije su zabavljali bogati klinci s Instagrama, ali oni više nisu u modi i njihovo mjesto preuzimaju bogati klinci sa Snapchata. Po uzoru na senzaciju s Instagrama nastala je skupina "Rich kids of Snapchat". Oboružali su se profilima na društvenim mrežama i tamo rade ono što najbolje znaju - hvale se svojim životom na visokoj nozi, a ponekad i ismijavaju one manje bogate.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ideja je nastala nakon otvaranja Facebook stranice "What Happens at Private School goes on Snapchat". Bogati klinci preko foto aplikacije Snapchat javnosti su davali uvid u svoje živote. S obzirom na to da Snapchat funkcionira tako da objave nakon vremenskog limita nestaju, administrator stranice skuplja njihove objave i stavlja ih na Facebook kako bi njihov život pun luksuza ostao trajno zabilježen. Nije poznat identitet administratora, a zna se jedino da je u pitanju 17-godišnjak, bogataško dijete, koji se navodno obogatio kad mu je bilo samo 12 godina, zahvaljujući investicijama na burzi.

A kako kako zapravo izgleda život bogatih klinaca? Privatni avioni, brzi automobili, skupi satovi, šampanjac, nova kuća u Francuskoj, vikend u Zurichu i gomile para.

Administrator stranice obranio je bogate klince i njihovo trošenje u izjavi za BuzzFeed, a pritom napomenuo da veliku količinu svog novca ipak donira u humanitarne svrhe: "Želim inspirirati mlade ljude da postignu ono što žele postići. Pokazujem svoj ekstreman nalčn života kako bih im pokazao da ćak ja, netko tko nije posebno inteligentan i tko je počeo s kapitalom od 500 funti, može postići velike stvari. Naravno da je ogromna količina ljutnje usmjerena prema mom Snapchat računu. Razumljivo, to što trošim svoj novac na nepotrebne stvari uzrujava ljude, a još više to što se hvalim time. Puno ljudi mi govori da bih umjesto toga trebao davati novac u humanitarne svrhe. Međutim, ja doniram 80 posto svog prihoda. Moja banka automatski šalje 80 posto svake uplate na moj humanitarni račun, a taj se novac onda distribuira humanitarnim udrugama koje odaberem na kraju svakog mjeseca".


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara