Ovo bi vam moglo pomoći da se pridržavate novogodišnjih odluka

Screenshot: GiveIt100

NOVOGODIŠNJIH odluka teško se pridržavati, ali bi nedavno pokrenuti trend mogao pomoći u održavanju discipline ovoga siječnja, a možda i duže.

Projekt 100, koji od sudionika očekuje da naprave nešto ili nauče u 100 dana, pokrenut je u studenome 2013. i već ima 10.000 registriranih sudionika, javlja agencija France Presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njegovi korisnici objavljuju na internetskoj stranici projekta giveit100.com niz video snimki u trajanju od 10 sekundi kako bi pokazali svoj napredak u savladavanju nekog izazova, što je dosad uključivalo sve - od gubitka suvišnih kilograma i prestanka "grickanja" noktiju do usavršavanja arapskog jezika i slaganja Rubikove kocke. Jedan sudionik je čak odlučio napraviti 100 internetskih stranica u 100 dana.

Projekt je pokrenula internetska senzacija Karen X. Cheng, bivša direktorica Microsofta, koja je postala popularna u srpnju nakon što je objavila na internetu video o tome kako je naučila plesati u godinu dana. Taj uspjeh bio je inspiracija za Chen da pokrene projekt 100.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara