Ovo je apsolutno bolno: Procurila Britneyina pjesma prije "peglanja"

Ovo je apsolutno bolno: Procurila Britneyina pjesma prije "peglanja"

Foto: Instagram

BRITNEY SPEARS nikad nije bila jedna od pjevačica koje se cijene zbog njihovih glasova, ali ovo što se prije nekoliko dana pojavilo na internetu dokazuje da nikad u životu ne bi trebala otvoriti usta pred mikrofonom.

Naime, objavljena je verzija njezine pjesme "Alien" prije dodavanja auto-tunea, popularnog "glazbenog Photoshopa" koji danas obilato koriste mnogi izvođači. I iako ste mogli pretpostavljati da Britney u studiju ne zvuči sjajno (pogotovo ako ste je čuli uživo), verzija koja je procurila mogla bi debelo premašiti vaša očekivanja. Poslušajte:

Video je izazvao toliko halabuke (i doslovno i preneseno) na internetu da se oglasio i producent pjesme, slavni William Orbit, koji je na svojem profilu na Facebooku napisao da je ovo verzija pjesme s ugrijavanja, a ne finalna snimka prije njegovog popravljanja.

"Dragi ljubitelji glazbe,

čuo sam onu verziju Britneyinog vokala o kojoj svi raspravljaju. Nemoguće je bilo ignorirati je budući da su pristigli brojni komentari koji me direktno uključuju. Želio bih pojasniti da se SVI pjevači kad tek dođu za mikrofon na početku dugog snimanja prvo zagrijavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagrijavanje je ključno ako ste profesionalac, kao što su istezanja kod trkača, i potrebno je neko vrijeme da se napravi ispravno. Čuo sam svakakve zvukove koji se proizvode za vrijeme zagrijavanja. Poanta je u tome da to ne bi trebalo biti podijeljeno s milijunima slušatelja.

Velikodušni pjevač će proizvoditi neke zvukove kako bi omogućio tehničaru da on pokrene svoje sustave i posloži sve što treba, dok u isto vrijeme možda pije čaj ili prolazi kroz tekst prije nego što snimanje stvarno započne.

Mislim će da 99 posto vas koji ovo slušate razumjeti.

Tko god da je ovo objavio napravio je to iz zlobe, ali to nikad neće umanjiti činjenicu da je Britney uvijek bila i bit će fantastična. Ona je veličanstvena! I to je to", poručio je Orbit.

Na vama je da odlučite vjerujete li mu ili ne, a za usporebu možete poslušati i finalnu verziju pjesme koja je objavljena na albumu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara