Ovo je najskuplji hot dog na svijetu

Foto: Facebook

GUINNESSOVA knjiga rekorda potvrdila je da je hot dog Tokyo Doga, tvrtke iz Seattlea, najskuplji hot dog na svijetu.

Njegova je cijena 169 dolara (oko 960 kuna), a sastoji se od kobasice s dimljenim sirom na kojoj se nalazi luk pržen u teriyaki maslacu, gljive miatake, govedina kobe, foie gras, crni tartuf, kavijar i japanska majoneza, servirano u pecivo u tipu brioša, piše ABC News.

"Slano je. Sadrži fantastične okuse. To je fantastičan hot dog. Naši ga kupci obožavaju. Misle da je to najbolji hot dog koji su kušali", kazao je suvlasnik Tokyo Doga Eugene Woo i dodao: "Prijašnji rekorder koštao je 145,49 dolara u jednom restoranu u Kaliforniji. Mislili smo da bi bilo zabavno da pokušamo srušiti rekord. Osim toga, u pitanju je i humanitarna akcija. Cjelokupan iznos od prodaje ovog hot doga doniramo Crvenom križu".

Woo je službeno Guinnessovo certificiranje nazvao "brutalnim", što je razlog zbog kojeg mnogi restorani niti ne pokušavaju obarati ovakve rekorde. Čitav je proces trajao čak godinu dana: za titulu najskupljeg hot doga Woova ekipa aplicirala je prošlog kolovoza.

"Nismo željeli samo gore nabacati hrpu skupih sastojaka. Željeli smo da to bude obrok koji će se ljudima stvarno svidjeti. Jako smo puno isprobavali", dodao je Woo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara