Ovo je originalan način da prebolite bivšu

Ovo je originalan način da prebolite bivšu

Foto: matthewswarts.com

SVATKO se s prekidom i emotivnim problemima nosi na svoj način. No, ako ste umjetnik, vjerojatno je da ćete iz te situacije izvući nešto kreativno.

Tako je barem učinio Matthew Swarts koji je 2013. godine prekinuo dugu vezu i prošle je godine otkrio kako se nositi sa snažnim i kontradiktornim emocijama koje mu je donijela ova promjena.

Swarts je počeo raditi na seriji starih fotografija kako bi s njih “izbrisao” bivšu djevojku Beth. Koristeći razne tehnike u Photoshopu, fotografije je preradio tako da se čini da Beth polako blijedi s njih, dok je na drugoj seriji fotografija preradio slike nove djevojke tako da dočaraju komplicirani proces zbližavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristio je raznorazne opcije i obrasce, od optičkih iluzija do dječjih ilustracija, koje je prevlačio preko originalnih fotografija, a kao rezultat je dobio sasvim nove slike pomalo neobične i psihodelične melankolije. Žena na fotografiji je prisutna, ali je nejasna.

Swartsovi su portreti toliko detaljni da se u pozadini nazire originalna slika kao i obrasci koje je prevukao preko njih. Vidljivim je slojevima zapravo metaforički htio pokazati mnogobrojne emocionalne slojeve koje je doživio, pogotovo u novoj vezi.

Sve njegove radove možete pogledati OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara