Ovo nije način da dođete do posla: "Fotošopirala" slavne "prijatelje" dok se nije namjerila na krivog

Ovo nije način da dođete do posla: "Fotošopirala" slavne "prijatelje" dok se nije namjerila na krivog

Foto: Shirley Hornestein/TechCrunch

PONEKAD ćemo učiniti uistinu svašta kako bismo dobili posao.

Ali, Shirley Hornstein prešla je granicu dozvoljenog "uljepšavanja" svojih referenci i to na prilično dosjetljiv način. Ona je, naime, kako bi podigla vlastiti kredibilitet na internetu, objavila nekoliko "fotošopiranih" fotki - sa slavnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim što se prikazala u društvu Justina Timberlakea i Andyja Samberga na svojem se blogu hvalila kako je radila s elitnim firmama IT industrije kao što su iMeem, Nitro PDF i Dropbox, prenosi TechCrunch, koji je njezinu priču razotkrio u kolovozu prošle godine.

A to bi joj sve možda i upalilo da se nije "hvalila" krivim čovjekom: 2011. prijateljima je ispričala da radi na novom projektu zloglasnog osnivača Napstera, Seana Parkera. On i njegova nova tvrtka Founders Fund odlučili su je prijaviti jer nisu imali nikakve veze s njom, a tad se sve počelo raspadati u njezinom lažno izgrađenom svijetu.

Jedan je prijatelj ispričao kako bi ona svaki put kad bi se susreli detaljno prepričavala svoje susrete sa slavnima i hvalila se svojim "uspjesima", a da je to oduvijek bilo tako "napucano" da je bilo sumnjivo. Očito je bio u pravu, a nedavno su otkriveni i originalni izvori Hornsteininih fotografija.

Ovih je dana na svom je blogu napisala: "Ukratko, moja se kuća od karata srušila. Nakon što me TechCrunch razotkrio kao lažljivicu podvrgnuta sam osudi i ponižavanju od strane ljudi koje nikad nisam upoznala i vjerojatno niti neću. Pojavilo se sve više članaka i moj je kredibilitet u potpunosti izbrisan. Izgubila sam posao. I prijatelje. Život mi se srušio. Bila sam shrvana, zbunjena i posramljena. Znala sam da će se sve to dogoditi jednog dana jer ne možeš život graditi na lažima, ali što sam ja učinila da to zaustavim? Izgovarala sam sve više laži, pričala sve kompliciranije priče, zlorabila povjerenje koje mi je pruženo i pravila se da će sve biti u redu. Bila sam tako izgubljena".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara