Ovo su gradovi koje biste trebali zaobići na putovanjima (ako se doma želite vratiti živi)

Ovo su gradovi koje biste trebali zaobići na putovanjima (ako se doma želite vratiti živi)

Foto:Shutterstock

DIVNO je putovati svijetom i upoznavati nove kulture i običaje, no neka su mjesta toliko opasna da se turistima savjetuje da tamo nikako ne idu.

Huffington Post napravio je listu najopasnijih gradova, a među njima se našla i nekad popularna turistička destinacija Acapulco.

Dom jedne od najveličanstvenijih plaža svijeta, Acapulco više nije jedno od najpopularnijih turističkih odredišta Meksika: danas se na tamošnjim plažama odmara tek šačica turista, a post-apokaliptični prizori izrešetanih mrtvih tijela u sukobima narko-kartela postali su uobičajena pojava na ulicama grada.

Još jedno carstvo narko-kartela u Meksiku je i grad Chihuahua, koji je glavna ruta za šverc kokaina u SAD i kamo svakako također ne treba ići u turistički posjet.Barquisimeto
u Venezueli, grad s nešto više od milijun stanovnika i bogatom sveučilišnom poviješću. Iako je nekada bio vrlo popularna turistička destinacija, danas se tamo ubojstva događaju svaki dan i toliko je opasan da ga turisti naprosto zaobilaze. Posljednjih nekoliko mjeseci isto vrijedi i za Caracas.Latinska Amerika prilično je zastupljena na popisu, čemu je razlog nasilje povezano sa švercom droge: u Brazilu se nalazi 14 gradova s najvišim stopama nasilja u svijetu. Daleko je najopasniji među njima, opasniji čak i od Rio de Janeira, glavni grad države Alagoas Maceio, s godišnje oko 135 ubojstava na 100 tisuća stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cali u Kolumbiji također je jedno takvo mjesto. No, jednu od najviših stopa ubojstava u svijetu ima Distrito Central u Hondurasu, a tu tužnu statistiku ima zahvaliti ekstremnom siromaštvu i razvijenoj mafiji. Još jedan grad iz Hondurasa našao se na popisu - San Pedro Sula.Pešavar
u Pakistanu prepun je veličanstvenih povijesnih spomenika i parkova koji oduzimaju dah, no ciljani napadi na snage sigurnosti i bombaši samoubojice učinili su od njega jedan od najopasnijih gradova svijeta, a posebno je nesiguran za strance.

Kao još jedno odredište visokog rizika na popisu najopasnijih gradova svijeta je glavni grad Jemena Sana.Nije zaobiđena ni Afrika, kontinent s dugom poviješću nasilja i ratovanja. Grad Mogadishu u Somaliji i glavni grad Kenije Nairobi također su na popisu najopasnijih odredišta svijeta. Nairobi je posebno opasan za žene, no njegovim ulicama noću ne bi trebao hodati nitko tko želi sačuvati živu glavu.Iako se sva ta mjesta nalaze u nekim od najljepših regija svijeta i sadrže brojne znamenitosti koje bi bilo vrijedno obići, opasnost od zalutalog metka u tim je gradovima tolika da ih svakako treba izbjegavati.

I u drugim dijelovima svijeta postoje gradovi koji se sigurno neće naći na listama najpopularnijih destinacija, a koji su to gradovi pokazat će vam ova infografika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara