Ovo su reperi s najvećim vokabularom

Ovo su reperi s najvećim vokabularom

Foto: Matt Daniels

DIZAJNER i programer Matt Daniels upustio se u izazov ocjenjivanja repera i hip-hop izvođača. Nije se bavio njihovom popularnošću, porukama ili izborom beatova. Daniels je bacio oko (i uho) na njihov vokabular.

"Literarni elitisti vole hvaliti Shakespeareov vokabular. U cijeloj književnoj zbirci on je koristio 28.829 riječi što znači da je znao preko sto tisuća riječi i vjerojatno imao najveći vokabular na svijetu", kaže Daniels.

Odlučio je napraviti eksperiment i istražiti vokabular rep i hip-hop izvođača. Odlučio je pregledati prvih 35 tisuća riječi na njihovim albumima i iz njih izdvojiti unikatne riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"35 tisuća riječi pokriva od tri do pet studijskih albuma i EP-a. Puno repera nije imalo dovoljno materijala da bi bili uključeni u istraživanje (Notorious B.I.G., Kendrick Lamar)", opisao je.

Od 85 izvođača koje je istražio, na prvom mjestu našao se Aesop Rock.

"Kada sam prvi put objavio ovu analizu isključio sam Aesopa Rocka jer sam mislio da je previše opskuran. Hip-hop zajednica na Redditu napravila je metež i tvrdila da je Aesop apsolutni broj jedan. Bili su u pravu, Aesop Rock je iznad bilo kojeg drugog izvođača u mojoj analizi i morao sam ga staviti na listu", kaže Daniels.

Tko se sve našao na ovoj listi možete provjeriti na Danielsovoj službenoj stranici projekta.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara