Ovo su splitski policajci na biciklima

Ovo su splitski policajci na biciklima

Foto: Hina

OD ČETVRTKA na splitskim su ulicama u ophodnji trojica policajaca na biciklima koje su im darovali grad Split i Turistička zajednica kao dio pilot projekta biciklističke ophodnje tijekom turističke sezone.

>> Upoznajte Mariju i Šteficu, policajke na biciklima

Taj model već se provodi u nekim policijskim postajama u Hrvatskoj, a svrha mu je bolja pokrivenost područja, ponajprije pješačkih zona. Suradnja splitsko-dalmatinske Policijske uprave s gradom Splitom iznimno je važna u prevenciji kaznenih djela i prekršaja te ostalih oblika protupravnog ponašanja na području grada, poručili su iz policije.

U policiji ističu da policijski službenici imaju letke tiskane na 11 jezika namijenjene stranim turistima, sa savjetima o mjerama prevencije i samozaštitnom ponašanju

Projekt biciklističke ophodnje u Gradu Splitu trebao bi osigurati veću nazočnost policijskih službenika i njihovu dostupnost građanima Splita, te domaćim i stranim turistima, kojih je na ovom području iz godine u godinu sve više, posebno u ljetnim mjesecima.Policajci će biciklima u ophodnju Park-šumom Marjanom s pripadajućim plažama, parkom Zvončacem i ACY-jevom marinom na području Zapadne obale, južnim dijelom Varoša, Matejuškom i Rivom.

Također će u ophodnju oko Hrvatskoga narodnog kazališta - na Trgu Gaje Bulata i Svačićevom ulicom, Ulicom kralja Tomislava, zonom Zlatnih i Srebrnih vrata Dioklecijanove palače, Peristila, Obale kneza Domagoja, Trajektne luke, Šetališta Bačvica s pripadajućim plažama Trstenikom i Žnjanom, do Duilova sve kako bi poboljšali opću sigurnost i osjećaj sigurnosti građana i turista na području Splita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara