Panika na društvenim mrežama: Pazite, liječnici možda objavljuju vaše fotografije

Screenshot: YouTube

BOLNIČKA iskustva neugodna su sama po sebi, a neki liječnici upravo su dodali novi element toj neugodi. "Imamo povjerenja kako će ono što se dogodilo u privatnosti bolnice i ostati tamo, ali sada moramo brinuti o tome hoćemo li postati novi doktorov Twitter ili Facebook trofej", piše Business Insider.

Upravo je to postala Elena Chernyakova kada je primljena u američku Northwestern Memorial bolnicu zbog prekomjernog konzumiranja alkohola. Nakon izlaska iz bolnice, Chernyakova je podigla tužbu protiv doktora Puppala, inače njezinog poznanika, optuživši ga kako ju je fotografirao u bolničkom krevetu te stavio fotografije na svoj Facebook i Instagram profil uz pogrdne komentare.

Slični incidenti nisu novost u zdravstvenom sustavu. Prema nedavnom istraživanju objavljenom u magazinu Američkog Medicinskog Udruženja, čak 30% državnih medicinskih odbora priznalo je kako su dobili pritužbe rad liječnika koje su se odnosile upravo na kršenje prava privatnosti pacijenata javnim objavljivanjem podataka ili fotografija.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara