Parovi iz Hrvatske štede organizirajući svadbe u Hercegovini

Parovi iz Hrvatske štede organizirajući svadbe u Hercegovini

Foto: Shutterstock

PAROVI koji brak sklapaju u Hrvatskoj sve češće se svadbena slavlja odlučuju organizirati na području Hercegovine, a tamošnji ugostitelji već imaju poteškoća odgovoriti brojnim zahtjevima takvih gostiju jer nemaju slobodnih termina, prenosi u utorak sarajevski Dnevni avaz.

Svadbena slavlja parova iz Hrvatske u Hercegovini rezultat su čiste računice po kojoj se u susjednoj državi za to može proći jeftinije i za deset tisuća eura u usporedbi s istim uslugama u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sve im se isplatilo jer je kod nas jeftinije. Pođimo samo od stolca koja kod nas košta 18, a kod njih u Hrvatskoj oko 65 eura. Za jednu noć uštede i do 20 tisuća konvertibilnih maraka (10 tisuća eura)", kazao je Ivan Bešlić iz jednog svadbenog salona kod Posušja.

Tamo je nedavno svadbenu proslavu upriličio par koji je stigao iz Varaždina, a s njima su stigli brojni gosti za čiji je prijevoz trebalo čak šest autobusa.

Sve veća potražnja za ovakvom vrstom turističke ponude zbog ograničenih je kapaciteta u Hercegovini već dovela i do prebukiranosti.

Neki su svadbeni saloni već rezervirani do sredine 2015. godine pa se sada svadbena veselja u Hercegovini, osim subotom, sve češće organiziraju i petkom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara