Pas koji ne smije lajati: Vještačit će se zdravlje tužiteljice, ali i buka Medinog laveža

Pas koji ne smije lajati: Vještačit će se zdravlje tužiteljice, ali i buka Medinog laveža

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

SUĐENJE najpoznatijem psu u zemlji, Medi iz istarskog mjesta Peroj, nastavljeno je na sudu u Puli, a na danas održanom ročištu svoje su iskaze iznijeli tužiteljica Veselka Vukotić i vlasnik psa Anton Šimunović.

"Ja sam ispričao da oni izazivaju psa pa onda on na njih laje, a oni tvrde da to nije istina. Donio sam na sud i neke predmete koje su bacali psu, a koje sam našao na dvorištu, poput češera", ispričao je za Index Medin vlasnik.

Sutkinja Nataša Horvat donijela je odluku da je potrebno provesti vještačenje zdravstvenog stanja tužiteljice, koja tvrdi da je Medino lajanje narušilo njeno psihičko zdravlje. No to nije jedino vještačenje koje će se provesti.

"Moramo platiti vještačenje kojim će se mjeriti buka koju proizvodi pas. Cijena mu je 3000 kuna, jest malo skupo, ali mora se", rekao nam je Šimunović.

Sud je lani u listopadu donio odluku da pas ne smije lajati od 20 sati do 8 sati ujutro. U suprotnom, kazna je 20.000 kuna. Zbog toga ga vlasnici navečer zatvaraju.

"Nekako je to prihvatio, ali vidim da mu to nije drago. To je pas koji je navikao biti u dvorištu, on nije kućni pas. Mješanac je šarplaninca i hrvatskog ovčara i naviknuo je biti vani. Ovo mu je sve čudno, a sad je najgore što ujutro ranije počinje dan, a on mora biti zatvoren do osam sati", ispričao je Šimunović, koji se nada da će presuda biti u Medinu korist. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara