Pet godina fotografirao svakodnevicu prostitutki: "One samo rade svoj posao"

Pet godina fotografirao svakodnevicu prostitutki: "One samo rade svoj posao"

Screenshot: Marc McAndrews

MARC McANDREWS proveo je pet godina prateći život unutar legalnih bordela u ruralnim dijelovima Nevade.

Kao što smo već pisali, projekt ovog fotografa, nazvan "Nevada Rose", tako pruža intiman uvid u privatnost javnih kuća, na jedinoj lokaciji gdje je prostitucija u SAD-u legalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
A svoja je iskustva iz tih pet godina podijelio s javnosti u razgovoru za srpski Blic. Ispričao je tako da nakon tog iskustva na prostituciju gleda drugim očima, kao "svaki drugi ured", a prostitutke kao žene koje savjesno rade svoj posao: "Kad sam prvi put posjetio bordel, šokirala me spoznaja da su prostitutke potpuno normalne i da to što rade shvaćaju kao bilo koji drugi posao. Pojam "šokantno" ovisi o perspektivi iz koje stvari promatrate", objasnio je.

Osim toga, pojasnio je i zašto je njegov projekt drukčiji od projekata drugih fotografa koji su također fotografirali prostitutke: "Većina fotografija bordela naglašava seksualni aspekt, a ja sam želio predstaviti intimnu sliku svih ljudi iz tog svijeta. Izbjegavao sam stereotipe, tako da sam ženama prilazio s istim poštovanjem koje bih im ukazao da su supermodeli koji se slikaju za časopis", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara