PhotoMath nakon mjesec dana ima skoro dvaput više korisnika nego Hrvatska stanovnika

Foto: Press

IAKO se na tržištu nalazi nešto više od mjesec dana, aplikacija PhotoMath preuzeta je osam i pol milijuna puta.

Damir Sabol, osnivač zagrebačke tvrtke SlikoPlat, za Poslovni Dnevnik kaže da su zbog toga napustili prvotnu ideju da aplikacija bude samo način da promoviraju tehnologiju strojnog vida već će paralelno ulagati u razvoj aplikacije koja je oduševila korisnike diljem svijeta.

"PhotoMath će definitivno imati svoj vlastiti život, jer sad se vidi veliki potencijal aplikacije i želimo taj potencijal iskoristiti", govori Sabol i dodaje da rade na poboljšanjima i lokalizaciji aplikacije te na određivanju strateškog smjera daljnjeg razvoja aplikacije: "Još je prerano davati neke odgovore, ali stvari su krenule u dobrom smjeru".

Mnogi se pitaju i kada bi se trebala pojaviti verzija za Android uređaje (trenutno je dostupna samo za Windows Phone i iOS). Sabol tvrdi da bi vlasnici Androida zadatke mogli rješavati već do kraja ove godine, a tehničke probleme je izazvala fragmentacije te platforme.

Prvo proširenje vezano je za analizu i rješavanje težih matematičkih zadataka za stariju djecu. Sabol ističe i da sad, kad imaju milijunsku korisničku bazu, mijenjaju pristup statistici. Pojašnjava da im više nije važno samo koliko imaju korisnika, već i koliko ih je aktivno na dnevnoj i mjesečnoj bazi.

"Počeli smo takva mjerenja prije deset dana i u prvih tjedan dana mjerenja dobili smo podatak da nas aktivno koristi milijun korisnika tjedno", kaže Sabol i dodaje da u Hrvatskoj imaju 12 tisuća aktivnih korisnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara