Picassova unuka prodaje slavnu vilu: "Okrećem stranicu jedne prilično bolne životne priče"

Picassova unuka prodaje slavnu vilu: "Okrećem stranicu jedne prilično bolne životne priče"

Foto: Wikipedia

UNUKA jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća Pabla Picassa, Marina, prodaje čuvenu vilu Kaliforniju u Cannesu, koja je umjetniku služila kao atelje i u kojoj je živio s drugom suprugom Jacqueline Roque i već je dobila ponudu od potencijalnog kupca u iznosu od 150 milijuna eura.

"To će biti način da okrenem stranicu jedne prilično bolne životne priče", rekla je u subotu za regionalni list Nice-Matin Marina Picasso, koja je vilu i brojne vrijedne umjetničke predmete naslijedila.

Često se znalo dogoditi da se nađe ispred zatvorenih vrata vile u kojoj je djed tada živio s drugom suprugom Jacqueline Roque, ispripovijedala je.

"Nije jednostavno napustiti, prodati tu kuću. S druge strane, to je prilično razumno... To nije mjesto odakle nosim lijepe uspomene. Ondje sam se vrlo rijetko viđala s djedom. Shvaćam da je ljude osvojila umjetnost i da im je to jedino bitno, ali kad si dijete to ne primjećuješ, moje su uspomene drukčije", objasnila je Marina Picasso.

64-godišnja majka petero djece, od kojih troje usvojene, Marina Picasso je već dugi niz godina filantrop. Već 25 godina financira vijetnamsko selo s 350 siročadi.

Za Nice-Matin je kazala i da namjerava prodati 126 keramičkih skulptura koje je izradio njezin djed. Aukcijska kuća Sotheby's nada se da će za njih dobiti između šest i osam milijuna eura.

"Naravno, ovdje je riječ o prodaji, no istodobno i o svojevrsnom dijeljenju", rekla je Marina Picasso, dodavši da bi dio novca od prodaje djedove ostavštine voljela upotrijebiti za financiranje projekata koji će pomoći starijim osobama i adolescentima.

Vila Kalifornija posljednjih je godina muzej i galerija posvećena Picassu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara