Pijete crnu kavu? Ćudljivi ste i nefleksibilni: Što kava koju pijete govori o vama?

Foto: Shutterstock

PIJETE isključivo crnu kavu? Velika je šansa da ste purist čije vrline uključuju strpljivost i učinkovitost, ali mane su vam ćudljivost i nefleksibilnost.

Tako barem tvrdi psiholog Ramani Durvasula koji je u svojoj novoj knjizi "You Are Why Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life" ("Ono ste zbog čega jedete: Promijenite stav prema hrani, promijenite život").Durvasula je, naime, proveo istraživanje na uzorku od tisuću kavopija i njihove preferencije povezao s njihovom osobnošću, piše PsychCentral.

Sudionici istraživanja odgovorili su na niz pitanja vezana za svakodnevne situacije, a nakon toga otkrili su kako uživaju u svom omiljenom napitku.Kao što se moglo i očekivati, uživatelji crne kave dijele sljedeće karakteristike: izravni su, ljubitelji "stare škole", a često znaju biti ćudljivi i odriješiti. Isto tako, često su zacementirani u vlastitim stavovima i neskloni promjenama.

Oni koji svoju kavu vole razblaženu s malo mlijeka i šećera, ljudi su skloni traženju ugode, ali i ugađanju drugima. Skloni su pomaganju i darežljivi. S druge strane, često pretjeruju i ne brinu dovoljno za vlastito zdravlje.

Oni koji pretjeruju pa priprema njihove kave zahtijeva čitavu listu posebni želja su, pogađate, perfekcionisti. Opsesivni su, sebični, brinu za vlastito zdravlje, preosjetljivi su i kruti.

Valja spomenuti i kako je istraživanje provedeno ranije ove godine, pokazalo kako su ljubitelji vanilije u kavi često impulzivni, skloni prihvaćanju sugestija i idealizmu. S druge strane, ljubitelji čokolade dramatični su, živahni, šarmantni i skloni flertu.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara