Playstation 4 krenuo u prodaju: Neki su u redu proveli više od 20 sati

Playstation 4 krenuo u prodaju: Neki su u redu proveli više od 20 sati

Foto: Guliver/Getty Images

NOVI Playstation 4 je u prodaji, a koliko su ga neki nestrpljivo čekali, najbolje vidimo na primjerima onih koji su sate proveli u redovima ispred trgovina. Naime, nakon više od 20 sati stajanja u redu, 24-godišnji Joey Chiu iz Brooklyna postao je prvi kupac novog PlayStationa 4 u Sjevernoj Americi.

Kako to i inače biva s manijom oko novih igračaka, Joey je bio samo jedan u gomili kupaca koji su nestrpljivo čekali ponoć kako bi ugrabili dugoočekivanu konzolu, a sličnu pomamu možemo očekivati i idući tjedan kada će se na tržištu pojavi i novi Xbox One.


Joey je za CNET priznao kako je u redu čekao više od 20 sati, a još je veći show organiziran u San Franciscu gdje Sony nije dijelio samo poklone već i same konzole.

Inače, konzola se prodaje po cijeni od 399 dolara, a dolazi s 8 GB DDR5 RAM-a, x86-64 Jaguar procesorom s 8 jezgri i 1,84 TFLOP AMD Radeon grafičkom karticom.

Iako se nagađalo da će se PS4 u Hrvatskoj pojaviti krajem studenog, kao i u ostatku Europe, postoji mogućnost da ćemo na dolazak konzole čekati do siječnja iduće godine.

Što se prodaje tiče, još je od kolovoza poznato da je Sony imao čak milijun prednarudžbi pa ne postoji bojazan da će nova konzola podbaciti na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasaŠto se recenzija tiče, one su uglavnom pozitivne i većina se kritičara slaže kako je riječ o daleko boljoj konzoli od "trojke" iako valja priznati da su razlike u odnosu na prethodnika daleko manje nego u slučaju "dvojke" i "trojke".

Međutim dodaju i da je četvorka ispravila niz nedostataka Playstationa 3.Kritičari su najviše pohvalili dizajn i novi DualShock 4 kontroler. Iako su mnogi priznali kako grafiku viđenu u novim naslovima poput "Killzone: Shadow Fall" već možemo vidjeti na boljim računalima, naglašavaju da pravo vrijeme za PS4 tek dolazi. Ponuda naslova trenutno je skromna, a neke od igara poput "Knack" i "Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition", ne donose ništa novo niti vrijedno spomena. 

Upravo će na tom polju profitirati Microsoft koji već neko vrijeme s pravom ističe kako će prilikom pojavljivanja na tržištu imati daleko bolje naslove. No, njihove su šanse izjednačene zahvaljujući razlici u cijeni pa će skuplji Xbox vjerojatno izgubiti dio kupaca u odnosu na Sony koji u trenutnoj ponudi ima slabije naslove. 

Generalno gledajući, prvi dojmovi su pozitivni, a kako će vrijeme odmicati i neke od novih funkcija postati dostupne igračima, dobivat ćemo i daleko detaljnije recenzije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara