"Plonkers": Čak se i britanski mediji smiju svetoj vodi iz Novog Sada

"Plonkers": Čak se i britanski mediji smiju svetoj vodi iz Novog Sada

Screenshot: Daily Mirror

NOVOSADSKIM vodovodom od 19. siječnja teče sveta voda, a vijest su prije nešto više od tjedan objavili vojvođanski mediji, prenoseći vijest o posvećivanju vode gradskog vodovoda na blagdan Bogojavljenja, koji je slava novosadskog Javnog komunalnog poduzeća "Vodovod i kanalizacija".

Pokrajinski pučki pravobranitelj osudio je postupak uprave vodovoda, a Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) čin posvećivanja vode nazvala je "skandalom koji priliči aktualnoj gradskoj vlasti", koju vodi Srpska napredna stranka (SNS).

Međutim, vijest se proširila i izvan regije, a Daily Mirror se, referirajući se na članak portala 021.rs, cjelokupnu situaciju usporedio s onom iz legendarne serije "Mućke" dodavši da svi gradske čelnike nazivaju budalama ("plonkers").

Podsjetimo, vodu je blagoslovio novosadski svećenik Srpske pravoslavne crkve na poticaj predsjednika Narodnog pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislava Bokana, koji je i savjetnik direktora "Vodovoda i kanalizacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na proslavi je bilo i nekoliko dužnosnika novosadske vlasti, ali je bio primjetan izostanak članova vladajućeg SNS-a.

LSV se u priopćenju za javnost upitao "odakle pravo interesnoj organizaciji Dinara-Drina-Dunav da tako nešto organizira u sekularnoj državi i poduzeću čiji su vlasnici svi građani Novog Sada, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost".

Liga je ocijenila da je posvećivanje vode iz gradskog vodovoda još jedan dokaz što se događa kada grad vode bahati, nesposobni i nestručni ljudi, koji JKP Vodovod i kanalizacija promatraju kao partijski plijen i stranačko poduzeće.

Novosadski portali objavili su da je vijest o posvećivanju gradske vode postala hit na društvenim mrežama, koje su pune fotomontaža i fotografija kojima se ismijava taj čin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara