Po čemu ćemo se sjećati Bore Todorovića

Po čemu ćemo se sjećati Bore Todorovića

Foto: Hina/FaH

JEDAN od najpoznatijih srpskih glumaca, 84-godišnji Bora Todorović, preminuo je jutros, nakon nekoliko dana provedenih u bolnici u kritičnom stanju.

Naime, glumac je prije nekoliko dana imao moždani udar nakon kojeg je pao u komu.

"Glumac je nedavno operirao slijepo crijevo, ali mu je tijekom oporavka pozlilo, poslije čega mu je dijagnosticiran moždani udar. Prije operacije Bora se nije žalio, niti je išta ukazivalo na to da ima ozbiljnijih zdravstvenih problema", rekao je izvor za Blic.

Todorović je rođen u Beogradu 5. studenog 1930. Za glumu se odlučio prilično rano. Naime, fakultet strojarstva zamijenio je glumom, a njegov prvi kazališni angažman bio je u Beogradskom dramskom pozorištu. Sa sestrom Mirom Stupicom i njezinim tadašnjim suprugom Bojanom Stupicom ubrzo je otišao u Zagreb i četiri godine radio na sceni Hrvatskog narodnog kazališta (1957-1961).

Po povratku u Beograd glumio je u Ateljeu 212 do 1983. godine, a tamo se i najduže zadržao igrajući u predstavama "Arsenik i stare čipke", "Sprovod" , "Razvojni put Bore Šnajdera", "Kape dole"", "Druga vrata levo", "Mrak i šuma gusta", "Pseće srce" itd.

Međutim, mnogi ga ipak pamte po njegovim filmskim i televizijskim ulogama, a "Maratonci trče počasni krug", "Balkan ekspres", "Dom za vešanje", "Profesionalac" i "Balkanski špijun" samo su neki od filmova koje je snimio.

Kroz video klipove prisjetite se njegovih upečatljivih izvedbi.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara