Pogledajte kako je romantični Nizozemac u pulskoj Areni zaprosio djevojku

Foto: Press

U PULI je bila mirna i tiha večer, sunce je polako zalazilo kada je dvoje mladih negdje poslije 21 sat držeći se za ruke ušetalo u pulsku Arenu. Putem osvijetljenim bakljama stigli su do malog platoa ispod lukova, gdje je on kleknuo i zaprosio je. On je zaplakala i rekla "da".

Obično tako završavaju ljubavni romani, ali ovoga puta priča je istinita i zbila se sinoć u pulskoj Areni. On je Max Borsboom, ima 26 godina, potporučnik je u Kraljevskoj nizozemskoj mornarici, a ona je Tamara van der Heijden, dvadesetpetogodišnja studentica na Katedri za međunarodne odnose Sveučilišta u Groningenu, gdje će uskoro magistrirati. Oboje su u Nizozemci, upoznali su se prije sedam godina na Kraljevskom pomorskom fakultetu u Nizozemskoj i od tada su nerazdvojni. Posljednjih godinu dana i žive zajedno. Vole putovati, pa su tako puno putovali Europom, a za svoj odmor ove su godine izabrali Pulu.

"I Tamara i ja volimo povijesne i arheološke znamenitosti, pa sam je odlučio na jednom od takvih mjesta zaprositi, moj je izbor pao na jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj - pulsku Arenu. Javio sam se Arheološkom muzeju Istre i oni su mi pomogli da sve bude savršeno, ispričao je Mark nakon što je njegova odabranica rekla sudbonosno "da". A rekla je to u pravom  trenutku jer se uskoro nakratko opraštaju, s obzirom na to da Mark putuje u šestomjesečnu protupiratsku misiju.

Tamara je zaista sinoć bila uzbuđena, a ispričala je i kako je Mark cijeloga dana bio nervozan. Malo ju je iznenadio kad se prije no što su krenuli u Arenu posebno dotjerao, ali rekao joj je kako nakon light-showa koji će se zbivati u Areni idu na večeru na neko posebno mjesto. Sve je izmislio, ali nije mu zamjerila, jer je iznenađenje koje joj je priredio zaista bilo preveliko.

Pulski amfiteatar bio je tako savršena kulisa za predstavu koju je jedan romantičan mladić priredio svojoj budućoj supruzi, a nadamo se da će u narednim danima uživati u Puli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara