Pogledajte kako su se nakon 20 godina razdvojenosti majka i sin ponovo susreli usred Amazone

Screenshot: YouTube

DAVID GOOD 25-godišnjak je čija je životna priča obišla svijet zahvaljujući njegovu podrijetlu.

Naime, Davidov je otac Amerikanac, antropolog Kenneth Good koji je zahvaljujući svom poslu 1975. godine otputovao u Amazonu kako bi tamo proučavao izolirano pleme Yanomami. Na kraju je tamo ostao 12 godina, a pritom se i zaljubio u egzotičnu Yarimu, Davidovu majku. Naravno, nije sve bilo tako jednostavno. Kennethu je vođa plemena predložio brak, o kojem je on tek nakon tog prijedloga počeo razmišljati. U trenutku kad mu je "ponuđena", Yarima je ima samo 12 godina. On je imao 36.

Ipak, njihova veza nije započela naglo već postepeno. Ona je živjela sa svojom obitelji, a njega bi posjećivala donoseći mu hranu. S vremenom su njih dvoje razvili sve dublji odnos, a u svojim je memoarima iz 1991. godine on napisao da je ona imala "oko 15 godina kad su se prvi put seksali", što je izazvalo brojne reakcije po izlasku knjige, piše BBC. Ali, da je on tad nije uzeo za ženu to bi napravio netko drugi: ona je dobila prvu menstruaciju te postala spremna da započne život s muškarcem.

Nakon rođenja David je pet godina živio na dvije lokacije, na dva kraja svijeta: u Amazoni i u SAD-u. Učili su dva jezika, dvije kulture, dva načina života. Oba roditelja putovala bi zajedno, ali nakon pet godina njihova je majka zaključila da ne može živjeti bez svojeg plemena te odlučila napustiti supruga i djecu. Na početku uvoda u svoju priču David objašnjava da je proveo čitav život pokušavajući sebi objasniti zašto je to napravila, niti u jednom trenutku ne zaboravljajući na nju. I da je znao da će se jednog dana njih dvoje ponovo susresti.

A kad je napunio 24 krenuo je na svoje putovanje, koje je opisao u intervjuu za BBC, ali i u videu koji je sam složio kako bi svoju priču predstavio svijetu. Nakon 19 godina napokon je vidio svoju majku i nakon svih tih godina razdvojenosti odmah je prepoznao. "Odmah sam znao da je to ona. Ustao sam i prišao joj. I tad sam shvatio - što da radim? Svim svojim bićem htio sam je zagrliti, držati u naručju, ali to nije bio njihov način na koji se pozdravlja ljude. I zato je bilo čudno. Stavio sam ruku na njezino rame i ona se počela tresti i plakati. Pogledao sam je u oči i nisam si mogao pomoći - i ja sam počeo plakati", ispričao je. Nakon toga uspio je prošaptati: "Ovdje sam, napokon sam ovdje. Stigao sam, vratio sam se. Prošlo je tako puno vremena".

Nakon toga David je proveo tri mjeseca s majkom, a ona mu je za to vrijeme pokušala namjestiti suprugu, kako bi ostao. U tom periodu uspio je povezati i majku i oca, omogućivši im razgovor preko Skypea. Rastanak od majke ponovo je bio težak, ali obećao joj je da će se vratiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara