Pogledajte teaser za prvu hrvatsku seriju o urbanom istraživanju "Infiltracija"

Foto: Press

USPJEŠNOM suradnjom trojice zagrebačkih studenata i renomiranog redatelja i umjetnika Filipa Filkovića Philtza, najpoznatijeg po nagrađivanim video spotovima, predstavljen je teaser za pilot epizodu prvog hrvatskog serijala o urbanom istraživanju - "Infiltracija".

Mihovil, Matija i Josip, poznatiji pod jedinstvenim nazivom Croatia Infiltration, u Hrvatsku su na velika vrata doveli svjetski trend urbanog istraživanja. U svojih pet godina aktivnog postojanja, istražili su preko 70 svjetskih lokacija, od zagrebačkog Podsuseda do dalekog Černobila, a svojim najnovijim projektom pod nazivom "Infiltracija", odlučili su domaćoj publici i šire, približiti urbano istraživanje kao i sve popratne kulturno - turističke avanture i prilike, koje takva vrsta istraživanja nudi.U suradnji s redateljem i umjetnikom Filipom Filkovićem Philtzom, poznatim po brojnim nagrađivanim video spotovima, entuzijastički su i uspješno realizirali pilot epizodu serijala "Infiltracija". Znanje, iskustvo i avanturizam spomenutog trojca te konceptna vizija i realizacija redatelja i produkcije, pokazala se kao sjajan kolaborativni temelj za budućnost potencijalnog serijal projekta.

Serijal "Infiltracija" zamišljen je kao istraživačko dokumentiranje napuštenih, derutnih, teško dostupnih i davno zaboravljenih, ali itekako značajnih arhitektonskih zdanja. Zabrana pristupa javnosti većini tih lokacija, glavna je spona između gledatelja i "Infiltracije" koji će tim kanalom dobiti izvanrednu priliku stupiti u kontakt s tajnama, misterijom i povijesnim značajem lokacija.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serijal se, osim svojom produkcijskom kvalitetom, ističe i tehnikom snimanja te dinamikom i još do sada neviđenim pristupom prikazivanja pojedinih tema u Hrvatskoj i regiji. Samom izvedbom, estetikom te gostima, vrsnim poznavateljima arhitekture i povijesti, "Infiltracija" će zagarantirano pomaknuti granice dosadašnjih domaćih dokumentarnih produkcija.

Osim snimljenog pilota, čiji teaser možete pogledati ovdje, ostatak predviđenih epizoda prve sezone "Infiltracije", produkcija planira uskoro snimati na nekim od najzanimljivijih i najatraktivnijih lokacija u Hrvatskoj.

Više informacija o Croatia Infiltrationu možete pronaći na Facebook stranici.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara