Policajac koji je spasio život djevojčici za vrijeme odmora u Dubrovniku primio zahvalu: On je "pravi anđeo"

Foto: Express

NAREDNIK Dave Sutton iz Velike Britanije proglašen je herojem nakon što je za vrijeme svog odmora u Dubrovniku spasio život osmogodišnjoj Argentinki Delfini Alberdi, koja s obitelji živi u Norveškoj.

Njezina je kosa zapela u odvodu na dnu bazena, a on je bio taj koji je u njega uskočio sa škarama, odrezao joj kosu, izvukao na sigurno, dao joj umjetno disanje i tako je spasio: "Kad smo je izvukli bila je plava. Nije imala puls i nije disala. Rezati joj kosu pod vodom bilo je prilično teško. Bilo je teško zadržati se na dnu", ispričao je ovaj 56-godišnjak iz Kenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Delfina je također bila na odmoru sa svojom obitelji, a nakon nesreće je odvezena u bolnicu u Splitu. Uspješno se oporavila iako je bila u induciranoj komi, a nakon što je stigao kući s odmora Sutton je primio e-mail od njezina zahvalnog oca Fernanda u kojem je bila i Delfinina fotografija s porukom zahvale. Fernando je hrabrom policajcu poručio da je "pravi anđeo" te dodao: "Ne postoji način da Vam zahvalimo za to što ste učinili".

Čitava drama odvila se 6. kolovoza, piše britanski Express, a Suttona su kolege odlučile nominirati za nagradu Royal Humane Society Award, iako je se on ne slaže s time da ga nazivaju herojem: "Samo sam radio svoj posao najbolje što znam. Nisam siguran da bi preživjela da smo čekali da joj Hitna pruži umjetno disanje. Kad su oni stigli već je počela plitko disati. Činjenica da se potpuno oporavila nevjerojatna je. Bio sam oduševljen što mi se njezina obitelj javila".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara