Poljaci jedu jabuke "protiv Putina"

Poljaci jedu jabuke "protiv Putina"

Foto: Twitter

KAMPANJA na Twitteru "Jedimo jabuke protiv Putina" poziva Poljake da s humorom prihvate ruski embargo na uvoz voća i povrća iz Poljske.

Akciju podupiru brojni novinari, političke i javne osobe, a prije svega joj je cilj pomoći poljskim poljoprivrednicima, žrtvama embarga budući da je Poljska prvi svjetski izvoznik jabuka.

Deseci osoba na Twitteru objavljuju svoje fotografije s jabukom ili jabučnim sokom u ruci. Drugi predlažu menije s jabukama i traže "voćno domoljublje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pridružite se našoj akciji kako bi pokazali da se rugamo ruskom embargu", napisao je na Twitteru Stanislaw Koziej, savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika Bronislawa Komorowskog.

Po ministarstvu poljoprivrede, Rusija kupuje oko 7 posto poljskih poljoprivredno prehrambenih proizvoda i uvozi godišnje milijun tona jabuka.

Ruske veterinarske službe najavile su u srijedu da će od 1. kolovoza stupiti na snagu zabrana uvoza voća i povrća iz Poljske. Iako se odluka objašnjava "ponavljanjem kršenja" certifikata i procedura, smatra se da je ona mjera odmazde na europske sankcije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara